Maak kennis met Hoofd Activiteiten Bas

7/5/2020
"Ik zorg ervoor dat gasten het net zo leuk hebben als ik" 


Zoekend naar een studie en met het oog op een leuk bijbaantje kwam Bas (26) in 2010 binnen bij de Kartfabrique. Een loyale medewerker die liever aan zijn collega's denkt dan aan zichzelf. "Als team zorgen wij ervoor dat gasten een leuke dag hebben. Zij blij én we hebben zelf ook de grootste lol!"

Hart voor de zaak

Bas groeide van baanjongen door naar zijn huidige functie als hoofd activiteiten. Een functie met veel variatie waar hij erg blij mee is. “Ik zorg ervoor dat er genoeg personeel is, zodat de roosters goed ingedeeld kunnen worden. Ook zorg ik voor goede gastenbegeleiding bij de activiteiten. Daarnaast kijk ik of er nog klussen gedaan moeten worden, deze probeer ik ook zo goed mogelijk in te plannen voor een soepel verloop”, vertelt Bas. Dat hij hart voor de zaak heeft is duidelijk: “Naast mijn officiële taken vind je mij twee dagen per week bij de activiteiten. Door zelf aanwezig te zijn bij de activiteiten zorg ik ervoor dat iedereen op hetzelfde niveau werkt.” Bas is kenbaar trots op het team: “We werken hard maar maken ook tijd voor gezelligheid. Zo sluiten we bijvoorbeeld de dag af met een heat karten en een drankje.”

“Als team werken we hard maar maken we ook tijd voor gezelligheid.”


Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Toen Bas begon bij de Kartfabrique was er alleen nog maar de kartbaan. “Je merkt dat we met lasergamen en Prison Island een breder publiek aantrekken.” Hij kan zich nog goed herinneren toen Prison Island in 2015 naar de Kartfabrique kwam. “We waren het eerste Leisurecentrum in Nederland met Prison Island, super gaaf natuurlijk! Doordat de opdrachten van Prison Island zo verschillend zijn zit er voor iedereen wat leuks tussen, dat maakt de activiteit geschikt voor zowel bedrijfs- als gezinsuitje.” Elke dag is anders en Bas blijft zich verbazen. “Soms doet iemand tijdens het karten twee minuten over het rijden van een rondje, dan ben je bang dat gasten het niet leuk vinden. Toch komen zij met de grootste glimlach de karts uit.”

Multifunctionele kartbaan

Waarom de Kartfabrique anders is dan andere leisurecentra? “Je hebt hier een unieke sfeer, de oude fabriek maakt indruk. Daarnaast is het ook leuk om te merken dat gasten terugkomen voor onze activiteiten”, zegt hij. Ook verklapt hij zijn favoriete plek in het pand: “Voor mij is dat zeker weten de kartbaan. Het circuit is multifunctioneel en makkelijk te veranderen. Het tienjarig bestaan van de Kartfabrique vierden we met een speciaal circuit.”

“Toen de Kartfabrique 10 jaar bestond bouwden we een speciaal circuit die buiten het pand om door ging”


Goed doel

“Het leukste wat ik bij de Kartfabrique heb meegemaakt? Vind ik moeilijk te kiezen!”, zegt Bas. Er is één moment die hij zich wel nog goed kan herinneren: “Voor het Emma Kinderziekenhuis hebben wij in de parkeergarage van de ABN AMRO Bank een kartbaan aangelegd. Hier konden de kinderen even lekker plezier hebben. Ook bij de Kartfabrique zelf reden we met een aangepaste baan om geld op te halen voor het goede doel. Het is mooi dat wij zoiets kunnen doen voor anderen”, zegt hij.

Innovatie

“Het is een droom om displays in het stuur van de karts te krijgen. Hierop kunnen we mensen feedback geven tijdens het karten.” Stiekem is de Kartfabrique hier al mee bezig. “Onlangs lanceerden wij de Go-Kart Racing Club app. Je plaatst je telefoon op het stuur van de kart en de app geeft feedback op je kart-skills tijdens het rijden. We zijn de eerste kartbaan ter wereld met zo’n app!”

“We zijn de eerste kartbaan ter wereld met een app zoals de Go-Kart Racing Club!”


Kijken naar de toekomst

Bas hoopt nog volop mee te kunnen denken over toekomstige activiteiten. “Er komt een tijd dat we over zullen stappen naar elektrische karts en een andere baanlayout krijgen, ik denk hier graag over mee. Het lijkt mij ook tof om nieuwe cellen en opdrachten te bedenken voor Prison Island. Zo krijgen onze activiteiten een nieuwe look en blijven ze vernieuwend.”

Enthousiast geraakt?

MEER OVER WERKEN BIJ DE KARTFABRIQUE

Kartfabrique
Westkanaaldijk 7
3542 DA Utrecht
vacatures@kartfabrique.nl
+31 (0)30 - 240 40 75